Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felhívás a magyar-cigány megbé
  2008-01-06 22:03:29, vasárnap
 
   
  Felhívás a magyar-cigány megbékélés érdekében

Magyarország súlyos gazdasági, a Magyar nemzet súlyos erkölcsi válságban van. A parlamentáris demokrácia jelenlegi formája nem biztosítja a népakarat, a népfenség elvét, a demokrácia lényegét. A jelenlegi hatalom uralkodó-irányító szerepét csak úgy tudja fenntartani, hogy a társadalmat, a különböző pártokat, népcsoportokat, érdekcsoportokat a végletekig megosztja, a meglévő ellentéteket minden eszközzel fokozza. Évek óta, az utóbbi időkben fokozottan, időről-időre kampányszerűen a hatalom előveszi a cigány kártyát, s cinkelt lapokat használva kíméletlenül lesújt azokra, akik cigánybűnözésről beszélnek, írnak vagy a cigánybűnözés okán demonstrálnak. Sem a Tízparancsolat, sem a magyar törvények nem tesznek különbséget ember és ember között, nem osztályozzák, nem sorolják csoportokba a bűnelkövetőket. A hatalomnak mindig kapóra jön az emberi indulatokra, a gyűlöletkeltésre alkalmas cselekmény. A bűnözés a társadalom betegségnek tünete. Minél több a bűneset, annál betegebb a társadalom. Mindenkor a betegség okát kell felderíteni és nem a tünetei ellen kell harcolni. Nincs cigánybűnözés. De van cigánykérdés. És ezek a kérdések súlyos tények. Hogy tűrheti el a magyar társadalom azt, hogy Magyarország lakosságának 10%-át kitevő cigányság körében a munkanélküliség meghaladja a 90%-ot ? Hogy tűrheti el a magyar társadalom azt, hogy a legszegényebb másfél millió ember döntő része cigány ? Hogy tűrheti el a magyar társadalom, hogy a magyar kisgyermekek 40%-át kitevő cigány gyermekek jelentős része éhezik, sem testi, sem szellemi táplálékot nem biztosítanak számukra ? A létfenntartás parancsa minden élőlény legfőbb parancsa. Az éhes gyermeket táplálni kell. Miért kényszerítjük arra a magyar lakosság cigányokkal együtt élő mintegy másfél-kétmilliós tömegét, akik maguk is a legszegényebb vagy szegény csoportokhoz tartoznak, hogy ők biztosítsák az elemi életfeltételeket a cigány lakosságnak ?
Miért nem halljuk meg a szegény falusi, tanyasi emberek kiáltását, panaszát, kik évek óta csak vetnek, ültetnek, de nem aratnak. Egyre többen már nem vetnek, földjüket műveletlenül hagyják, állatot nem tartanak, mert panaszukat senki nem hallotta meg. Ma három millió magyar ember él szegénységben, s az-az egy millió legszegényebb, melynek nagy része cigány, döntően 2 millió szegény javaiból él. Miért nem halljuk meg a kétmillió szegény ember fájdalmát, amely ma már lassan valóban gyűlöletté fokozódott ? Miért nem hisszük el, hogy hazánkban is kialakulhat a szegények háborúja, amelyet a politika természetesen könnyen etnikai háborúnak állíthat be ? Pedig ez az eljövendő háború csak a létért való küzdelem.
Minden jó szándékú magyar emberhez fordulunk.
Segítsenek !
Ezért ahhoz a hétmillió magyar emberhez fordulunk, akik bár közel vannak a szegényekhez, de nem látják, és azokhoz, akik olyan környezetben és biztonságban élhetnek, hogy helyzetüknél fogva nem is láthatják a cigányok, magyarok szegénységét. Mi, magyar polgárok segítsük a cigányprobléma megoldását ! Fogadjuk el, hogy a cigányoknak országunkban évszázadok alatt kialakult kultúrája, a cigányságon belül jól működő, sajátságos hagyományokon alapuló vajdaság intézménye ma is élő rendszer. Kérdezzük meg a cigányokat, a vajdákat ! Mit várnak a magyaroktól ? Mi mit várunk tőlük ? Mi az ára a társadalmi békének ? A törvények betartásának, betarttatásának ? Ha az ajánlat ésszerű, meg kell fizetnünk az árát. Először nekünk kell példát adni. Áldozatot hozni, bizalmat szerezni. Vegyünk példát Böjte Csaba szerzetesről, aki bebizonyította, hogy nincs különbség cigány, magyar, román árva között. Csak szegény van és árva. Böjte Csaba példáján elindulva, számos magyarországi kezdeményezést tudva, szervezett formában tegyünk a legártatlanabb, leghátrányosabb helyzetben lévő cigány gyermekekért. Az első lépések egyike lehet minden magániskolába, annak minden osztályába egy-egy cigány gyermeket felvenni, 10-15 család vállalhatná egy-egy gyermek taníttatását. A cigány szegregáció ellen harcolók csak akkor lehetnek hitelesek, ha maguk is tesznek ellene. A Kárpát-Hazában közel nyolcszáz éve élnek cigányok, csakúgy, mint más nemzetiségűek. A magyar történelmi hagyomány, a több ezer éves múltunk bizonyítja, a magyar befogadó nép volt, mióta világ a világ. Az embereknek példát kell adni: Minden alapítványi, -magániskolába ( pl. Lauder-, Waldorf-, Művészeti-, Egyházi-, Sportiskolák ) cigány gyermekeket fogadjanak térítésmentesen. Remek országos példa lehet, a társadalmi összefogásnak és teherviselésnek. Kérünk minden magyar honfitársunkat, hogy aláírásukkal támogassák ezt a felhívást ! Ezzel egyszersmind hitelesítsék a Gój Motoros Egyesület felhívását. Megfelelő támogatás esetén, egy későbbiekben megalakuló delegáció ügyünket a Köztársasági Elnöknél képviselheti.

Aláírását várjuk a www.gojmotorosok.hu felhívás rovatban, vagy a kinyomtatott ívet aláírva postán elküldve az alábbi címre:
1031 Budapest, Vizimolnár utca 16.
Gój Motoros Egyesület
Telefon: 30-9-41-61-81

Rövid levél formájában (pontos helyszínnel és időponttal) várunk minden olyan esetet , amelyről nincs tudomása a társadalomnak. Várunk minden jó szándékú javaslatot, amely a delegáció munkáját elősegíti ! Kérjük a média támogatását, hogy minél több emberhez eljusson a felhívásunk ! Valamint várjuk azt a roma vajdát, aki a segítségünkre lenne javaslataival, és van elég befolyása a romák közt, hogy érdemleges változás történjen.

A tervezett delegáció felkért tagjai:
Professzor Dr. Papp Lajos szívsebész a Delegáció Vezetője
Szögi Zsuzsanna az áldozatok képviselőjeként
Dr. Hargitay András háromszoros Világ és Európa Bajnok Úszó, Állatorvos
Pörzse Sándor újságíró a média képviselőjeként
A legjobb építő jellegű megoldási javaslatot tevő személynek fenntartott hely
Vajdának fenntartott hely a romák képviseletében

Budapest, 2008. január 4.
A felhívást a Gój Motoros Egyesület kezdeményezte, valamint a delegáció személyeit javasolta.
A delegáció bővítésének jogát a Gój Motoros Egyesület fenntartja !
Mészáros Imre
elnök
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gyűlöletkeltésre, életfeltételeket, érdekcsoportokat, cigánybűnözésről, betarttatásának, képviselőjeként, leghátrányosabb, teherviselésnek, térítésmentesen, munkanélküliség, honfitársunkat, képviseletében, bűnelkövetőket, kezdeményezést, cigányprobléma, kampányszerűen, tízparancsolat, legártatlanabb, népcsoportokat, bebizonyította, legszegényebb, magániskolába, hagyományokon, kezdeményezte, javaslataival, természetesen, segítségünkre, összefogásnak, kényszerítjük, szegénységben, cigánybűnözés, magyarországi, társadalomnak, létfenntartás, demonstrálnak, nemzetiségűek, magyar-cigány megbékélés, parlamentáris demokrácia, népfenség elvét, demokrácia lényegét, jelenlegi hatalom, különböző pártokat, végletekig megosztja, meglévő ellentéteket, utóbbi időkben, hatalom előveszi, cigány kártyát, cigánybűnözés okán, magyar törvények, hatalomnak mindig, emberi indulatokra, gyűlöletkeltésre alkalmas, Böjte Csaba, Motoros Egyesület, Köztársasági Elnöknél, Professzor Dr, Papp Lajos, Delegáció Vezetője, Szögi Zsuzsanna, Hargitay András, Európa Bajnok Úszó, Pörzse Sándor, Mészáros Imre,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Alázat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Radikális szeretet  A jó emberek mindig szépek mar...  Png csokor  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Paul David Tripp Április 20  Nem tudhatod  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A kételkedés kezelése  Nevem  Leonardo da Vinci gondolata  Neked tudnod kell  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Fehér virág  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Hiányzik  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Gonosz démon-álarc  Sose bánj semmit  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png telefon  képre írva  Reggel van  Akarat  Esti kép  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png virág  A másik dolog,  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nagyi telefonál  Akarat  Erdőn  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  Szép estét  Albert Einstein gondolata  Hazára minden embernek szükség...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Örülök, hogy látlak!  Png nő  Facebookon kaptam  Png csokor  Alázat  Szép estét  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png telefon  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Adakozás  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Sokan azt tartják  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  A sors  Nevem 
Bejegyzés Címkék
magyar-cigány megbékélés, parlamentáris demokrácia, népfenség elvét, demokrácia lényegét, jelenlegi hatalom, különböző pártokat, végletekig megosztja, meglévő ellentéteket, utóbbi időkben, hatalom előveszi, cigány kártyát, cigánybűnözés okán, magyar törvények, hatalomnak mindig, emberi indulatokra, gyűlöletkeltésre alkalmas, társadalom betegségnek, betegség okát, tünetei ellen, kérdések súlyos, magyar társadalom, munkanélküliség meghaladja, legszegényebb másfél, magyar kisgyermekek, létfenntartás parancsa, éhes gyermeket, magyar lakosság, legszegényebb vagy, elemi életfeltételeket, cigány lakosságnak, szegény falusi, millió legszegényebb, kétmillió szegény, szegények háborúja, politika természetesen, eljövendő háború, létért való, hétmillió magyar, cigányprobléma megoldását, cigányoknak országunkban, cigányságon belül, társadalmi békének, törvények betartásának, ajánlat ésszerű, első lépések, cigány szegregáció, magyar történelmi, több ezer, magyar befogadó, embereknek példát, társadalmi összefogásnak, későbbiekben megalakuló, kinyomtatott ívet, alábbi címre, delegáció munkáját, média támogatását, roma vajdát, segítségünkre lenne, romák közt, tervezett delegáció, áldozatok képviselőjeként, média képviselőjeként, legjobb építő, romák képviseletében, delegáció személyeit, delegáció bővítésének, gyűlöletkeltésre, életfeltételeket, érdekcsoportokat, cigánybűnözésről, betarttatásának, képviselőjeként, leghátrányosabb, teherviselésnek, térítésmentesen, munkanélküliség, honfitársunkat, képviseletében, bűnelkövetőket, kezdeményezést, cigányprobléma, kampányszerűen, tízparancsolat, legártatlanabb, népcsoportokat, bebizonyította, legszegényebb, magániskolába, hagyományokon, kezdeményezte, javaslataival, természetesen, segítségünkre, összefogásnak, kényszerítjük, szegénységben, cigánybűnözés, magyarországi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1050
  • e Hét: 6558
  • e Hónap: 15162
  • e Év: 51103
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.